Hej och varmt välkommen till min sida    

"Lite" om mig

   Jag heter Marie Tengroth, bosatt i Älvsjö och jag föder upp den för mig, underbara rasen Ragdoll.

Min första Ragdoll köpte jag 2005 som lyssnat till namnet "Curry" - hon är min första avelshona. Jag glömmer aldrig när jag första gången såg en Ragdoll - den satt utanför en port, stor och vackert creme färgad med ett par enormt blå ögon, det var då som jag bestämde mig - skall jag ha en katt så får det bli en Ragdoll...Det har jag aldrig ångrat. Redan då hade jag tankar om att jag starta en avel.

År 2006 fick jag mitt stamnamn "Raggadish´s" godkänt av Sverak och min första kull fick jag 2007.

I min avel finns just nu 8st katter varav två är hanar & fyra honor. Alla är colorpointar utom Smula som är en röd Bicolor tabby. Mina katter vandrar fritt och behandlas som fullvärdiga familjemedlemmar i mitt hem, sover hos mig om natten, får massor av kel och god mat - dvs. är alltid med mig och det är så jag vill ha det.

 

Jag sätter hälsa och temperament som högsta prioritet, därefter är mitt mål att få fram stora rastypiska, katter både till sällskap och i mindre skala även för avel och utställning.
Har du en gång ägt en Ragdoll så är det blir det ofta en till - helt enkelt en underbar ras att äga och ha :-) 

Kattungar från mig växer upp med massor av kärlek, socialiseras tidigt av mig och gårdens alla barn som gärna vill hälsa på för att få kela med dessa ursöta kattungar, detta är mkt viktigt för den kattungen eftersom dom präglas i tidig ålder och ju mer snälla människor av alla dess storlekar  som dom träffar desto mer social och tryggare blir kattungen i sig.

För mig är det viktigt att kattungen kommer till ett bra hem, därför är den personlig kontakten med dig mycket viktig. Jag backar hellre ur en försäljning om det inte känns rätt mellan oss. Jag säljer INGA katter som utekatter eller över nätet.

Jag har tidvis kattungar till salu både till kärleksfulla och varaktiva hem. Jag vill fortsätta att ha kontakt med dig som köper en av mina kattungar, inter för att "snoka" i ditt liv utan för att jag är ärligt intresserad av att följa de kattungarna  i deras utveckling  även när dom har flyttat från mi - .man kan väl säga att: jag följer med i köpet :-)

Håll gärna utkik på min hemsida om du är intresserad av en kattunge från min avel.

Eller är du  intesserad av att fråga om rasen eller kanske bara vill prata katt en stund - är du varmt välkommen att ringa. Men du, passa på att titta dig omkring på min hemsida och bekanta dig lite närmre med mina katter som bor hemma hos mig.

Ännu mer nyfiken på mig ? - Ja, då kan du kika på sidan: mer om mig.

Vi som bor här heter:

DaVinci, Snowie, Curry, Donna, Blues, Peggy, Smulan & Cára.

 

Hem nr: 08-727 61
Mobil.nr: 070-250 40 66
E-post: maribri@comhem.se  (alt. tryck på symbolen i högra hörnet)