Tillbaka

    Berättelsen om Da Vinci    

 
 

 


 

IC Karrei DaVinci

" Davi"

Född: Augusti 2005

Vikt: 7,5kg (varierar)

DaVinci som han kallas för, kom till mig i november 2005 då jag hämtade hem honom. Han jamade hela vägen hem till mig, resan pågick i över en timme vilket kan vara ganska enerverande med en ”sjungande” katt, vilket alla vet som har varit med om det. Sjunger det gör han fortfarande när han åker bil.

DaVinci är en stor hane och väger idag ca.7kg. Hans största passion är att tala om för mina honor att han faktiskt vill ha sig ett ”nyp” !!! Står nedanför dom och trampar frenetiskt , jamar uppfordrande, skäller på dom för att; dom inte verkar vara ett dugg intresserad av honom och till hans stora besvikelse (utom när de löper förståss) .

Den här kramgoa killen ligger gärna i mitt knä när jag sitter framför datorn eller så ska han ligga framför dataskärmen och vem kan se skärmen då. När jag sitter i soffan vill han gärna ligga bredvid men ibland får han för sig att vräka ut sig i mitt knä, på rygg med alla fyra tassarna i vädret och bli kliad på magen. Han spinner med en mörk ton.

DaVinci trillade jag över av en ren tillfällighet och eftersom det har varit ett av mina mål med att försöka hitta en cremé färgad katt så jag slog till på en gång och ville köpa honom till min avel. Den sista tiden har han börjat växa på sig ytterligare och hans krage har börjat framträda mer, hans kropp har breddat och han har börjat bli mer kompakt. Öronen har också trillat ned och ögonen börjat bli lite rundare vilket beror på att hans käke och kinder har blivit kraftigare. Hans ögon har också börjat att mörkna till en djupare blå färg.

DaVinci kan ibland vara lite blyg när okända människor vill ta sig en mer närgången titt på honom. Säkert undrar han varför de ska titta så nära och intensivt på honom. Det här visar han också på utställningar när domarna eller andra blir enligt honom, för närgångna, då använder han mig som ett klätterträd, slår sina framben runt min hals, gömmer ansiktet vid min halsgrop. Muttrar små protester samtidigt MEN är mycket snäll och har aldrig visat aggressivitet, han låter bara.

Det kan vara tungt att hålla upp en hane på 7kg på utställning under en längre stund och dagen efter har i alla fall jag en rejäl träningsvärk i mina armar. När vi har kattungar här hemma så håller han sig lite mer för sig själv men ibland vill han ta sig en titt och mycket försiktigt nosar han igenom en efter en av dom. När de sedan blivit äldre tvättar han dom och leker med dom MEN då är de heller inte full lika äckliga enligt honom :-)

Han sover gärna i min säng antingen på kudden eller strax nedanför. Numera har han fått konkurrens med Blues som också gärna ligger på kudden. Om platsen är upptagen när han kommer dit lägger han sig snällt strax nedanför och låter henne få ha kvar platsen.

DaVinci har nu fått några kullar efter sig som ser ut att arta sig bra. Stora avkommor och med bra benstomme och med drag från sin pappa. Ibland lånar jag ut honom om rätt hona infinner sig och stamtavlan ser ut att stämma så att ingen korsavel finns.

Dock har jag lovat uppfödarna att de ska få säga sitt innan han lånas ut. Detta står i vårt köpeavtal vilket enbart är till för att inte hans linjer skall spridas hur mycket som helst. För vem vill ha en katt som finns i var och varannan stamtavla? Om en hane finns i för många stamtavlor blir det svårare att undvika korsavel och inavelsgraden stiger och det är det som i alla fall jag vill undvika.