Tillbaka

    Berättelsen om Curry 

 
 

 


 

 

 

CH Stjärndrömmens Tiger Lily

"Curry"

 

Född: Maj 2005

Vikt: 1600 gram (16 veckor)

5år: 4,1 kg

 


 

Curry som hon kallas för kom till mig i augusti 2005 då jag hämtade hem henne efter min semester, hon kommer från Åsa Stjärnström som finns i Tyresö. Hon är äldst bland mina katter och den som alltid talar om för de andra katterna att hålla sig på mattan, men är också den som sköter om de andra genom att tvätta dem.

Hon ligger gärna för sig själv men alltid i närheten av oss andra, tycker inte om stängda dörrar och anser att familjen skall vara samlad.. Därför sitter hon ofta utanför stängda dörrar och krafsar, ingen dörr enligt henne får vara stängd.

Curry har visat sig vara en superduktig mamma och tar väl hand om sina ungar, kommer med pälsråttor som hon vill servera som middag åt sina bäbisar när den tiden är inne för det. Det är i alla fall mat som påminner om det som honorna fångar i naturen till sina ungar - tänk vad ur beteendet sitter kvar trots allt. Sedan får man vara glad åt att det inte är en plastbit från en penna eller något liknande - det är i alla fall päls på maten och att inte ungarna är så "korkade" att de äter upp det MEN de är ju smarta Ragdolls, eller hur!

Hennes ungar visar sig bli fina och med en mycket bra ögonfärg, hon ärver också starkt ned sitt avslappade Ragdoll beteende - det som vi kallar för "trasdocka"- att kunna slappna av i hela kroppen när vi lyfter upp katterna.

Curry tycker om att vara på utställningar, visar upp sig från sin bästa sida. När hon visas upp för domaren ”trampar” och ”spinner” hon hela tiden och det fortsätter hon med, sitter gärna med framtassarna på domarens bröst och nosar i ansiktet eller där hon kommer åt på domaren, vilket brukar charma de flesta av domarna.
När hon var liten älskade hon att ta sats och hoppa upp på en pall som har hjul, såg till att den åkte över golvet med henne sittandes på, om pallen stannade framför en fåtölj så klev hon av där, det såg ut som om hon var ute och åkte färja över golvet.

Hon har förkärlek till tonfisk i vatten (får hon med olja så ratar hon den genast) även gräddfil är en av hennes favoriter.
Curry är enormt snäll men också med humör när det vill sig, glömmer aldrig när jag tog med henne till en utställning!
Då hon var i slutet av sitt löp (dumt av mig). Det visade sig att det tyckte hon inte om utan morrade och vände sig om, lappade mig över ansiktet med sina framtassar flera gånger men hade inte sina klor ute. Då förstod jag att hon inte alls var speciellt imponerad av att vara på utställning just då. Sedan dess har jag inte gjort om detta med någon av mina honor. Det var första gången som jag såg henne resa humör och det var inget snack om saken vad hon menade.
Jag har full förståelse för henne och det var jag som var dum den gången.

Så välkommen in och se på flera bilder av min underbara Curry.