Tillbaka

     Berättelsen om Smulan  

 
 

 

S*GunBertus Carolina Hurricane

"Smulan"

Född: mars 2009

Vikt: 1775 gram (14 veckor)

1 år: 4,7 kg

Denna sockertopp har precis flyttat in hos mig, underbar är hon, spinner hela tiden men jag återkommer med mera info om henne när vi har lärt känna varandra bättre.

Nu har Smulan hunnit bli en nästan vuxen dam, lika underbara som när hon kom, viftar på svansen som en glad hund, pratar mycket och kommer naturligtvis då jag ropar på henne. Hon har en liten egenskap och det är att hon snuttar, mjölktrampar och spinner så himla gott när hon gör det, ligger och vibrerar i knät på mig eller där hon för tillfället befinner sig. Hon tycker om att ligga inne i duschen där det är svalt, varje gång jag skall in dit är hon redan på plats och jag får lyfta ut henne - för inte flyttar hon sig frivilligt inte :-) Hon är också en hejare på att skäla min mat - ställer jag ned middagen på bordet står hon mitt i och morrar mot de andra för att glatt glufsa i sig min middag, OCH inte skäms hon heller. Jag undrar varför hon väger det hon gör ? Underbart temperament, vänlig, gosar mycket, rena charmtrollet och nyfiken som få. Lagomt avslappad när jag lyfter upp henne.

Hon ser ut att bli en snygg katt och jag är övertygad om att hon kommer att tillföra bra avelsmaterial till min avel. Till kroppen är hon ganska kompakt, stor yvig svans, bra points. Färgen och teckningen börjar att utveckla sig men visst hade jag önskat att den var rödare, MEN det kommer nog. Röda och Creme färgade katter utvecklas långsammare i sina färger så det är bara att vänta. Hennes ögonfärg hoppas jag också skall bygga på sig, den är fin men jag vill ju alltid att det skall vara så blå ögon som möjligt - man kan ju inte få allt har jag hört.

 Hon kommer från Gun Bertus uppfödning som jag tycker har mycket snygga katter och precis det som jag söker hos en katt. Alla mina andra katter jag har är naturligtvis älskade dom med och alla på sitt sätt har dom tillfört det jag har velat till min avel och dess avkommor, MEN med åren har jag ändrat lite av mitt sätt att se på Ragdollens utseende och det jag letar efter därav att Smulan köptes in i min avel. Tack Ulla för att du gav mig förtroendet att få köpa denna supermysiga och fina hona. Jag skall vårda henne ömt tillsammans med de andra katterna jag har.

Hon skall i framtiden när tiden är mogen bli mamma, det skall bli så spännande att se hennes kull födas. Vad hon behöver är en hane med stark profil,& en bra haka samt bra färg och naturligtvis en bra färg på sina ögon.