Tillbaka

     Berättelsen om Blues    

 
 

 


 

CH Peninsuela´s Blue Star
"Blues"

Född: juni 2006

Vikt. 3,8kg

Denna lilla gräddtopp lyssnar till namnet Blues och som jag hämtade hem en sommardag i augusti, mycket efterlängtad. Hon kommer från Yvonne & Annelie Torwalds uppfödning Peninsula´s uppfödning ute på Värmdö.

Blues är en underbar liten tjejkvinna som är mjuk, mycket kelig spinner mycket, pratar en del, lite full i bus men mycket charmig och nyfiken, slappnar av när hon lyfts upp.

Till storleken är hon en rejäl mellanstor hona med mycket päls och en stor svans och vackra blå ögon. Ögonen sitter för dagen lite tätt ihop därför ser hon alltid lite förvånad ut, precis som om hon ser ett rum för första gången, vilket får mig att dra på munnen åt henne. Ibland får hon mig att tänka på " någon saknar en byfåne" missförstå mig rätt men ler gör jag när just det uttrycket kommer upp i huvudet på mig :-)

Den här lilla damen smakar på det mesta som går att tugga på, kryper med förkärlek in i diverse utrymmen som hon kan hitta, precis som Donna tycker hon om att vara på höga platser men kryper gärna upp i famnen på mig. Sover på huvudkudden för det mesta under natten och går inte upp förrän jag har vaknat. Ger mig små kärleksbett oftare än vad mina andra katter gör. Jag kan ibland vakna av att det är något mjukt och pälsigt som kryper, ålar sig upp för mina ben på natten för att sedan titta fram under täcket. .

När vi har kattungar försöker hon att också få sig en slurk av mjölken vilket inte alltid uppskattas av den för dagen digivande honan. Blues kryper också gärna ned till kattungar (när sådana finns) för att de ska få krypa intill henne. Hon tvättar och sköter om dom och oftast låter de andra honorna henne hålla på.

Det gäller att se upp så att hon inte ligger under täcket innan man sätter sig i sängen. När jag diskar händer det att hon landar på mina axlar för att intressant följa det jag gör. Vid frukosten har smörgåsarna en tendens att försvinna iväg över bordet speciellt om, det finns ost, leverpastej eller kaviar på vilket Blue gillar skarpt.

Blues första utställning hon var på, fick hon mycket bra bedömning, hon slog till och med sina syskon och blev BIV för dagen. Då var hon ca 5 månader gammal. Hon skötte sig exemplariskt hela dagen, var till sin bästa fördel inför domaren kontra Donna som mest stökade omkring.

Det skall bli mycket intressant att se vad denna lilla ”stora” dam kommer att prestera i framtiden både vad gäller kullar och i utställnings sammanhang. Blues har nu blivit Champion vilket hon blev i juni 2006, nu siktar vi in oss på att så småningom ta titeln för IC (Internationellt Champion) med lite tur och lycka kanske det blir så.

Blues skall i framtiden paras med min avelshane DaVinci (se hanar) när tiden är inne för det.