Nyheter       

 
 

 

 

November

 

6/11   Flera av kattungarna är nu tingade vilket känns bra. Nya utställningar på gång, första ut är Birka den 17-18/11 då jag ställer ut: Ebony, Curry och Hunter som jag har sparat från Ebonys kull. Sedan blir det att ta båten till Åbo för ny utställning den 24-25/11 då följer Snowie, Ebony och Kakan med för att ta lite titlar hade jag tänkt.

5/11   Mycket har hunnit hända på alla fronter. Nya kullar har fötts och massor med bebisar att gosa med. Snowie har fått 3st kullar efter sig här hemma och det skall bli spännande att följa deras utveckling. Snowie ärver ned sina starka haka och fina ögonfärg till dom flesta av kattungarna, en del får förståss mer av mammornas färg, men mest av från pappa Snowie.

 

Oktober

29-30/10   Jag har varit i Borlänge och ställt ut Ebony & Snowies kull - det gick hur bra som helst. Kattungarn fick mycket bra bedömning och Ebony blev också bästa avelshona på söndagen då jag ställde hennes kattungar. Jag är så stolt över henne och så glad. Nu flyttar hennes kattungar i början av November - jag önskar dem allt gott.

30/10    Hunter blev EX1 och BIV på sin första utställning i Borlänge - prick 3 månader gammal på dagen. Så stolt :-)

September

12/9   ChaCha och Snowie har fått sin första kull tillsammans, nu är det fullt av kattungar men så härligt med alla dessa helt underbara silkeslena gosbollar.

7/9   Peggy & Snowie har fått sin första kull tillsammans. 6st kattungar födda och alla mår bra. Bilder uppdateras vartefter- se kattungesidan

Augusti

29/8   Smulan & Snowie har idag fått sin första kull tillsammans, 6st fina kattungar är födda. Bilder kommer uppdateras vartefter. Se kattungesidan

22/8   Babyboom - behöver jag säga mer ;-)  Se planer

20/8   Ebony & Snowies kull mår kanonbra, växer sig nu större för varje dag, flera är nu tingade. Hunter stannar hos mig & ev.skall Harmony flytta till ett annat land för vidare avel där, dock inget bestämt ännu. Resten av kullen går till sällskap och det känns helt OK. Jag vill inte sälja allt för många till avel efter Snowie utan lagomt är bäst :-)                       

 

Juli

 25/7   Både Tindra och Skimra har nu flyttat till sina nya hem. Tindra som ny avelshona hos S*Sevenfriends och Skimra som sällskap hos en supertrevlig familj i Farsta. Jag önskar dom allt gott och många härliga år tillsammans

7-8/7   Peggy har tagit Titel och är numera GRAND INT.CHAMPION (GIC) Jag är så stolt över henne. Snowie har också varit på samma utställning och tagit Cert.

 

Juni

29/6   Ebony & Snowie har fått sin första kull. 2honor / 4 hanar. Litet låga vikter men å andra sidan har jag varit lyckligt lottad med höga  vikter. Födelse vikterna för dagen var: 84, 82, 87, 88, 87 & 75gr. Alla mår toppen.

16/6   Ebony & Snowie väntar bäbisar i början av Juli. Det är Ebonys första kull och min första egna kull med denna kombination.

15/6   Curry är inte dräktig men vi tar nya tag och försöker igen så fort hon löper. Samma hane som förra gången.

14/6   Donnas kull bara ökar och ökar i vikt. Nu äter dom bådet torrfoder och blötmat med god aptit. Busar och leker mest hela tiden. Mycket sociala. Tindra är såld som avelshona till Jenny. Vikterna vid 5 veckors ålder: 606 & 551gr.

2/6   TITLAR TAGNA:  Snowie = GRAND INT.CHAMPION & Ebony = CHAMPION

 

Maj

23/5   Snowie & Luna har fått kattungar :-) Inte min egen avel utan honan ägs av Hallongläntans / Åsa Remmerth. Det föddes 6st friska kattungar, 1 hona / 5 hanar.

22/5 Donnas kull har hunnit bli 3 veckor gamla och ökar fint i vikt; 399gr & 403gr. Namnen har dom fått och det blev Tindra och Skimra enligt bokstaven G och temat blev Glitter & Glamour.

20/5   Curry är dräktig och dett är hennes sista kull.  Pappan heter Merlyn och är en fin Brun Colorpoint hane som bor hos Eivor som har uppfödningen Skarpings Ragdollar Beräknas att få sina kattungar v.25-26

 

April

29/4  Idag födde Donna tre stycken fina flickor, 100gr, 114gr och 100gr stora :-) Tyvärr dog en av flickorna som föddes med en gomspalt. Hon somnade in lugnt och stilla i min hand. Hennes systrar mår utmärkt, tuttar på sin mamma. Detta är Donnas sist kull och jag hoppas hon får flytta tillsammans med en av sina döttrar.

14/4  Jag har fått reda på att Snowie nu väntar bäbisar med "Hallongläntans Luna" - GRATTIS !!! Kattungarna beräknas födas omkring den. 22-28 Maj. Nu vet jag att han kan para i alla fall - men jag känner mig lite besviken på att den första kullen inte föds hos mig... Men det är bara att vänta på att mina honor löper igen för då har han ingen ursäkt längre till att "att han är lite kort i kroppen" :-/ Men jätte roligt för Åsa Remmerth och hennes fodervärd Heidi som skall ta hand om kattungarna. Tror att dom blir jättefina helt enkelt.

 

Mars

25/3 Smulan och Peggy hade parat sig med Snowie men ingen av dom är dräktiga. Nu är han ung och man kan säga att han ligger i träning än så länge. Tids nog blir det bäbisar där med, även om det känns ganska lång bort just nu.

22/3  Donna är dräktig :-) Hon är parad med Gårdös Algot, RAG c 04. Alla kattungar blir 100% chokladbärare. Kattungar beräknas komma v.17-18 (slutet av April) För mer information se Kattungar

20/3  Curry har blivit SC (Supreme Champion) det som tidigare stod för Europa Champion...Jag är så obeskrivligt stolt över henne. Curry är min första avelshona som kom till mig som kattunge. Nu har hon nått den högsta klassen som går att nå som fertil hona.

1/3  Vi har varit i Danmark, alla katterna tog sina Cert och Peggy blev uttagen till NOM på söndagen - gissa att jag blev glad. Peggy blev 2:a bästa hona i Nomineringen. 

 

Januari

8/1   Nu till helgen skall Snowie, Peggy och Curry ställas ut i Danmark - ska bli roligt och vi är 12st som åker tillsammans dit i samma bil - en minibuss skall kanske tilläggas (annars hade det blivit lite svårt med utrymmet).

Smulan och Snowie har parat sig och nu håller jag tummarna för att hon är dräktig. Bäbisarna väntas komma i Februari, Men som med allt annat kan planer ändras.

6/1   Nu har jag setat med hemsidan som har legat efter, MEN nu är den i alla fall uppdaterad igen och levande igen kan man säga. Mycket på G den kommande tiden och det känns spännande minst sagt.

1/1   Mycket roligt hände 2011: Jag tog hem en ny avelshane "Snowie" som jag hoppas mycket på. Det blev ett intensivt utställnings år och flera titlar blev tagna :-) på dom katter jag hade planerat för.

Curry blev GIC (Grand Int.Champion) och titeln togs i Sverige vilket var lite extra roligt. Peggy och Snowie (end.14 mån.gammal) blev IC (Int.Champion) i Norge. Tack till Jenny som följde med som sällskapsdam så jag hade någon att tjattra med.  Smulan tog även hon sin planerade titel som var Champion.

Peggy flyttade in i början av året, henne samäger jag med Jenny tills det att hon får en kull kattungar. Jenny skall ha en avkomma från henne och sedan övergår hon helt i min ägo. Vi beslöt att göra på det här sättet istället för att flytta henne mellan oss då kullar skulle födas.

Ny avelshona: Kakan flyttade in, en vacker liten kaka som jag hoppas och tror mycket på, hon står på tillväxt än så länge tillsammans med Estrada. Får se hur dessa två honor utvecklar sig i framtiden. Än så länge ser det mycket lovande ut.

Jag har haft förmånen att ha underbart mysiga kattungar hos mig som nästan alla nu har nya familjer. Elité en av Smulans kattungar är fortfarande kvar hos mig men jag söker ett nytt hem till honom. Han är en mysig, lugn kille som inte gör ngt större väsen av sig - han bara finns så att säga. När jag ser tillbaks på det gångna året kan jag bara konstatera att jag är jättenöjd och det mesta har bara flutit på. Jag hoppas nu att år 2012 skall bli ett härligt år med nya möjligheter precis som 2011 var.

  Börjar året med att önska alla mina kattköpare, vänner och alla er andra som läser mina nyheter ett GOTT NYTT 2012

 

2011

 

Juni

 

6/6   Idag flyttade Excaliber & Exceptional till sina nya familjer. Dom kommer att bo i Nacka och Huddinge. Jag känner att jag har fått toppenhem till mina små pälsbollar och det känns bara toppen - MEN vad tomt det är trots allt. Alla kattungarna lämnar tomrum i mitt hjärta. Jag vet att dom får bra hem och jag önskar alla nya familjer STORT lycka till med nykomlingarna.

5/6    Nu har Tango & Pasodoble flyttat till sin nya familj, dom bor numera i Huddinge, nära och bra för ett besök mellan varven. Bröderna har fått ett toppen hem och jag känner mig så glad för detta. Önskar deras nya familj stort Lycka till med sina nykomlingar - Jag så nöjd :-)

 

Maj

30/5   Nu har alla kattungarna fått sina namn, se kattungesidan och det är endast 2st (Elité & Estrada) kvar till salu i Smulans kull. Ser gärna att någon av dessa får gå i avel. Hur kattungarna ökar i vikt går att se under respektive kulls sida, OCH visst växer dom - så det knakar :-)

26/5   Tänk vad tiden går fort...Alla kattungar har fått sina första vaccinationer och snart är det dags för deras 2:a vaccination, chip & veterinär kontroll. Sedan börja några av dom att flytta till sina nya hem. Jag känner  mig så glad, lugn och nöjd med deras nya hem och familjer - det känns toppen helt enkelt. Dessutom bor alla ganska nära mig så jag komma på besök ofta :-)

April

27/4   Alla 10 kattungar mår bra, växer och går fint upp i vikterna. Nu har dom flyttat in på eget rum där dom kan springa runt och busa hur mycket som helst. Ibland är dom ute i hela lägenheten i kortare stunder, älskar kokt torsk & köttfärs. Kattungarna har blir bara mer och mer mysigare & socialare för var dag som går, MEN så tillbringar jag mycket tid med dom också.

Smulans kattungar, vikterna vid 6 veckors ålder: 770, 565,700,577,560 & 500gram. Currys kattungar, vikterna vid 7 veckors ålder: 1059,630 & 577gram. Blues kattunge, vikterna vid 4 veckors ålder: 480gram.

7/4   Smulans kattungar har nu öppnat sina ögon helt, det är flera i kullen som ser ut att bli riktigt fina. Kattungarna har börjat att äta fast föda och ökar fint i vikterna. Vikterna vid 3 veckors ålder: 373, 383, 391, 338, 337 & 312 gram.

7/4   Currys kattungar mår toppen, äter nu fast föda, ökar i vikt för varje dag. ChaCha leder sina bröder runt på upptåg i katthagen, hon är riktigt rolig. Vikterna vid 4 veckors ålder: 521, 647 & 433gram - kan man vara mera nöjd.

Mars

30/3   Blues lilla kattflicka ökar stadigt i vikt, har börjat öppna sina ögon. Vikten vid 1 veckas ålder: 231gram (en rikigt liten fetknopp)

27/3   Det har varit kattutställning hela helgen, Peggy blev CHAMPION & Snowie fick EX1 & NOM, jag är så nöjd. Vilken känsla att stå i panel med en av mina katter :-) men samtidigt nervöst. Vilken helg

23/3   Blues födde idag en kattunge ! Lycklig pappa är DaVinci (om han nu är medveten om sitt faderskap) En liten hon som vägde 118gram och är hett efterlängtad av mig. Blues är en supermamma och nu äntligen har hon fått sin egen lilla kattunge att ta hand om, MEN det hindrar henne inte från att tycka att alla kattungar är hennes - det är väl bäst att gardera sig kan man tycka :-)

18/3   Smulans kull har även dom börjat att öppna sina ögon, vikterna vid en veckas ålder: 173,173,185,159,164 & 127 gram.

17/3   Currys kattungar har nu öppnat sina ögon och börjar bli små individer. Vikten vid två veckors ålder: 331,285 & 403 gram

10/3   Smulan har fött 6st (8) kattungar idag, det gick i rasande fart och på mindre än en timma hade hon fött fram 8st, varav 2st dog. Dom är några dagar för tidigt födda och Smulan var så duktig under sin förlossning. Jag hjälpte henne lite grand eftersom hon inte hann ta hand om alla bebbar i den takt dom föddes i. Vikterna vid födseln var: 93, 93, 90, 87, 85 & 77gram. Det är ändå bra vikter om man ser till antalet kattungar.

10/3   Currys kattungar växer som "ogräs" skulle man kunna uttrycka det, MEN jag är tacksam att dom mår så bra, man vet aldrig vad som kan hända och om det händer så sker det snabbare än  X10 tåget. Det är 2 hanar /  1 hona i kullen. Jag tror det är  blå Tabby hanar och honan är en Brun Torbie.  Men allt kan ändra sig vad gäller hanarna, någon kan ju vara brun. Dom har börjat öppna sina ögon :-) Vikterna vid en veckas ålder: 262, 223 & 306gram

3/10   Curry har fött 3st kattungar idag, lycklig (hoppas jag)  pappa till kullen är DaVinci. Allt gick bra även om det tog lång tid mellan varje bäbis, utom när det gäller den sista "stor" kattungen - för han höll inte på att komma ut. Jag fick hjälpa honom annars hade han dött het enkelt och dessutom kom han i säte. Men det gick bra och det är huvudsaken egentligen :-) Vikterna vid födseln var: 124, 118 &  150gram. Jag har aldrig haft en så hög vikt tidigare.

Februari

1/2   Smulan är dräktig och  pappa är Casper, se planer & kattungar. Kattungarna väntas födas i mitten av Mars (v.10-11) Inga hanar säljes till avel ur denna kull. Det skall bli så spännande och se vad denna kombination kan ge.

Januari

19/1   Bagarmossen har ringt angående Blues provsvar: dom hittade en överväxt av en speciell bakterie i hennes horn. Nu medicineras hon för detta och sedan får vi se vad som händer då hon skall tillbaks den 9/3 för ett nytt ultraljud - kanske det ordnar sig till slut eller så får hon bli en glad kastrat.

17/1   Curry är dräktig, pappa är DaVinci och detta är deras sista kull tillsammans. Kattungar väntas i slutet av Februari v.9

14/1   Blues var idag på Bagarmossen för att fortsätta sin fertilitetsutredning, det togs prov från hennes horn för att försöka ta reda på om det finns någon bakomliggande orsak till att hon inte blir dräktig.

10/1   Smulan har varit på dejt och träffat "Casper" ( se under planer) nu väntar jag bara på att få se om hon är dräktig och i så fall väntas kattungar i början av mars. Casper är en snygg Brun Colourpoint pojke.

1/1   Ett nytt år har börjat - nya möjligheter, önskningar, utställningar och planeringar att göra både i mitt privatliv, dansen och sist men inte minst; min avel. Det skall bli spännande att se vad år 2011 för med sig.