Tillbaka

      Att köpa katt av mig      

 
 

1. När du köper katt av mig

Kattungarna får lämna hemmet tidigast vid 12-14 veckors ålder. Då medföljer: en cd-skiva med bilder på kattungens tid hos mig samt alla dokument som tillhör kattungen. Kontrakt skrivs också. Du får också med dig ett kattungepaket med matnyttig information från den kattmatsleverantören som jag använder mig av. Naturligtvis har du också fullbetalat din katt i samband med att du hämtar hem din kattunge.

Vill du/ni köpa en kattunge av mig vill jag först att du ringer för att sedan gå vidare med ett personligt besök hos mig där du får träffa alla katterna som finns i mitt katteri men också för att träffa kattungarna. Jag säljer inga katter utan personlig kontakt.

Det är viktigt att du ska känna att du har ett förtroende för mig och jag för dig. Att du kan erbjuda ett bra hem till din katt. En katt kan leva i upp till 20 år ska man veta. Kattungarna säljs endast som innekatter och som familjemedlemmar. Det har visat sig att de som släpper ut sina katter så dör 80% före 1 års ålder! De blir överkörda eller tagna av rovdjur, misshandlade eller i stulna. Därför säljer jag bara katter som innekatter och inte till något annat.

Jag vill gärna att mina kattunge köpare hör utav sig då och då, hellre en gång för mycket än för lite. Inga frågor är för dumma för att ställas till mig. Händer det något akut (olycka/sjukdom) så får alla mina kattunge köpare ringa mig dygnet runt. Du är naturligtvis välkommen att höra utav dig när du vill ändå. Jag vill gärna om jag får, komma hem till de som har köpt sig en katt av mig, bara för att jag månar om katten, det är trots allt en av mina avkommor så jag är bara mån om katten och inget annat. Skulle det uppstå problem av något slag som kanske gör att katten inte kan stanna kvar i hemmet vill jag gärna veta det, för att kanske kunna hjälpa till med placering eller att katten kan komma tillbaks till mig. Allt kan hända i en familj och det vet alla.

Ingen katt ska vara ensam, de vill precis som vi ha en kompis. Om det är din första katt du köper så fundera då på att ta till dig två istället. Du kommer inte att ångra dig. Din katt blir lyckligare och harmonisk när de har en kattkompis. Köper du två katter samtidigt av mig får du rabatt på priset med 500kr lägre/katt. De som tidigare har köpt kattunge av mig har förtur om inte kattungarna redan har blivit tingade förståss.

Jag ser gärna att de som är intresserade hör utav sig löpande under tiden då kattungarna är här för då vet jag också vilka som är seriöst intresserade. Jag ser också gärna att de som är intresserade av att köpa en Ragdoll även besöker andra uppfödare för att på så sätt skapa sig en bild av vad som finns ute till försäljning innan du slutligen kanske väljer en katt av mig och min uppfödning S*Raggadish´s . Det är aldrig fel att se flera olika färgkombinationer för att sedan vara säker på att det du/ni köper är vad du vill ha.                                                                                                                                       

Jag säljer endast ett fåtal kattungar ur varje kull till Avel / Utställning men i första hand vill jag att katten skall få ett bra hem. Det viktigaste för mig är att katten kommer till ett kärleksfullt hem.

Alla kattungar som säljs som sällskap/Utställning är kastrerade när dom flyttar. Det kan låta hårt men det finns en anledning till detta: Är katten såld som sällskap skall den INTE gå i Avel och jag som uppfödare har bedömt att katten inte håller hela vägen ut som avelskatt - på det sättet som vi vill att katten skall göra. Funderar du på Avel skall du hellre köpa dig en avelskatt från början, då har du garderat dig. Jag säljer sällan avelshanar (i nuläget har jag inte sålt en enda hane till avel sedan starten av katteriet) MEN den dagen kommer också.

Är du seriös så är du hjärtligt välkommen att höra av dig!

2. Fodervärd

Ibland kan det hända att jag kan tänka mig att sätta ut en katt på foder hos någon. Anledningen till att jag gör det är att jag inte själv kan ha hur många katter som helst här hemma. Det är endast de katter som jag tror kan arta sig väl för framtiden inom min avel som övergår i ett fordervärds avtal och som jag själv inte kan spara här hemma hos mig. Jag försöker att inte ha för många katter ute på det här sättet utan det är endast ett fåtal katter. Det är oftast till människor som jag har förtroende för och som i de flesta fall som jag har känt en längre tid.

Sverak har tagit bort sina fodervärds avtal, detta pga. att det blev tvister som de tyckte blev för jobbigt att hjälpa till att lösa. Men jag använder mig av de kontrakten som Sverak hade innan de tog bort dem. Och sen så har jag lagt till några saker som jag tycker är viktiga. Har även haft hjälp av en advokat att gå igenom dem så jag vet att de skall hålla juridiskt vid en eventuell rättegång.

Hanar
De hanar som jag sätter ut till foder för framtida avel får inte kastreras utan min vetskap och att jag har godkänt detta. Jag har rätten att använda hanen i min avel, vad som framgår där skrivs i avtalet mellan oss. Skulle hanen börja "spraya" så diskuterar vi olika tänkbara lösningar som vi kan pröva innan en kastrering sker. Ingen vill ha en sprayande hane hemma i alla fall inte under lång tid.

Honor
Jag har rätt till en till två kullar innan honan blir din. Det beror på vilket avtal vi har med varandra. Honan tas efter genomförd parning hem till mig och hon bor hemma hos mig ca: 5 månader (dräktighetstiden + kullens tid ) Om kullen skall födas hemma hos dig och med allt det innebär skall man veta att det är mycket arbete med en kull förutom att dom är enormt söta. Jag står för alla kostnader i samband med honans dräktighet samt för alla kostnader som du har under de 12 veckor som kattungarna finns hemma hos dig. Föds kullen hos mig får du gärna vara med eller att jag kommer till dig när det är dags. Som fodervärd är du låst i avtalet mellan oss i minst 3 års tid, därför är det viktigt att du noga tänker igenom ett sådant beslut, därefter tar vi en ny diskussion.

 

3. Annat bra att veta

Kattungarnas nuvarande status vad gäller sålda eller tingad.
Tingad = handpenning (2.000kr) är betald, återbetalas inte ifall att du ångrar dig eller inte fullföljer köpet. Betyder också att katten är mer eller mindre såld.
Såld = köparen är lycklig ägare till en underbar kattunge som flyttar inom kort!

Sällskaps katter = kastrerade, när dom flyttar. Detta görs för att skydda en katt från att gå i avel som inte är såld som avelskatt.

Där inget status finns angivet på katten är den fortfarande till salu men det kan ha visats intresse från köpare.

OBS! Katten skall vara helt betald senast när den är 12 veckor eller vid leverans! Jag säljer inga katter på avbetalning....

Katten får naturligtvis vara kvar här längre om det passar er bättre och hämtas senare men dock längst tills det att den är 16 veckor. Det finns fördelar med att en katt stannar lite längre för den blir lite mer tuff och stabilare, därför behöver du inte känna press på att hämta hem den exakt när katten är 12 veckor. Naturligtvis kommer vi överens om en tid som passar oss båda då du vill hämta din kattunge. Veterinärbesiktning sker ca 2 dagar och högst 6 dagar innan ni hämtar er kattunge! Du får vara med på veterinärbesiktningen om du så vill.

Kattungarna härifrån är
Registrerade i Sverak, stamtavla medföljer
Fullvaccinerade.
Chipmärkta.
Stamtavla
Dolda fel försäkrade i 3 år från leverans.
Veterinärbesiktade (ej äldre än 7 dagar)
Lista på mat och annan viktig information medföljer.
Kattungepaket skickas med.

Rumsrena är alla mina katter när de lämnar hemmet. Socialiserade, vana vid andra katter och människor och har blivit fullproppade med godsaker av mig. Egen CD-skiva med viktig information som: viktlista från 0-12 veckor, foton från olika åldrar, kopia på stamtavla och anat som kan vara bra ha på en CD-skiva.

Kattungarna har blivit oerhört älskade små dunbollar av mig under de 12 veckor som jag har fått ha dem hos mig. Det enda jag begär av dig som får mitt förtroende att köpa en kattunge från mig, är att du ska fortstätta att älska, vårda och vara oerhört rädd om denna lilla (stora) individ som kallar sig Ragdoll.