Mer om mig & mina katter    

 
 

 

Jag heter Marie Tengroth och driver en liten Ragdolluppfödning under stamnamnet S*Raggadish´s. Stamnamnet registrerades November 2006. Min uppfödning finns i Älvsjö några mil från City, där jag  numer bor själv efter det att sonen har flyttat hemifrån. Jag saknar hans sällskap varje dag - precis som jag saknar dom katter som flyttar till nya hem.

 Jag arbetar som personlig assistent på natten. Vi har alltid älskat djur i vår familj  och vi har haft hundar och katter så länge jag kan minnas. Det har mest varit brukshundar och den sista hunden jag hade var en Briard som jag arbetade med inom bruks, lydnad och bevakning med, tyvärr dog han i november 2005 då skulle han fylla 14 år. Jag var under flera år instruktör ute på Botkyrka Brukshundsklubb.

Första gången som jag såg en Ragdoll var när en sådan satt utanför en port i mitt bostadsområde, den var cream färgad och med ett par enorma blå ögon, det såg ut som två safirer som gnistrade emot mig – jag glömmer det aldrig, vilka färgkontraster… Då beslöt jag mig för att; om jag ska ha en raskatt skall det vara en Ragdoll annars får det vara.

Nu idag har jag 8st Ragdolls här hemma och tre av dom är just cream färgade: DaVinci, Snowie & Blues. DaVinci är min nuvarande avelshane och han har fått bra kullar efter sig men skall gå i pension snart. Snowie kommer att ersätta honom när han blir tillräckligt gammal. Blues är en underbar liten "lady" och går fortfarande i min avel.

Därefter har vi de andra damerna, Curry är en brun tabby och min äldsta avelshona och skall gå i pension under hösten 2011. Hennes dotter Cara bor kvar hos mig och även hon är som sin mamama, en brun tabby MEN hon också en padda - brun tabbypadda, även hon står på tillväxt för att börja sin avel senare. Donna är en speciell katt, har haft många namn genom åren beroende på vad hon hittar på. Hon har bjudit på många skratt den damen och kommer aldrig att bli vuxen...Donna är  brunmaskad, även hon skall snart gå i pension.

Alla dessa som jag nu har skrivit om är Colorpointar, MEN det finns en hona till, hon heter Smulan och är en Röd Bicolor Tabby och har precis påbörjat sin avel hos mig.


När jag inte pysslar med katterna så tränar jag dans som jag också tävlar i men jag dansar även annat också. Det jag tävlar i är bugg och det har jag gjort i flera år och ligger idag i A-klass vilket är den högsta klassen som går att nå i Seniorklassen. Jag är också instruktör inom samma dans.

Jag tycker om att ställa ut alla mina katter ibland är det ris och ibland ros men likafullt lika roligt varje gång jag ställer ut dem. Sedan är det kontakten med alla andra uppfödare och besökare som gör dagen så rolig och det gemensamma intresset vi har och att jag finner nya vänner att utbyta erfarenheter med.

Min högsta prioritet är att sätta hälsa och temperament i första rummet därefter är mitt mål att få fram och en bra storlek och det rastypiska hos denna för mig helt underbara ras. Förhoppningsvis lyckas jag med detta och med hjälp av andra uppfödares råd och som har en större erfarenhet än mig så kan jag lyckas med att nå dessa mål för deras kunskap är ovärderlig.

Kattungar som föds här blir behandlade med stor kärlek, vana vid människor, andra katter och ordentligt socialiserade så att de skall kunna vara till glädje för sina nya ägare när den dagen kommer och för många år framåt.

Jag vill gärna ha kontakt med mina köpare så att jag får höra att katten mår bra och vad som händer i dess liv. Jag kommer att ha kattungar till försäljning då och då, se under planer eller kattungar. Är du nyfiken på mig eller bara har frågor om rasen så är du hjärtligt välkommen att ringa mig, jag ska försöka svara dig så gott jag kan och det jag inte vet tar jag reda på så du får rätt svar av mig. Jag säljer inga kattungar som utekatter.