Tillbaka

       Färgbeskrivning      

 
 

 

Colourpoint RAG n/a/b/c:
Points ( öron, mask, ben och svans) skall vara bra genomfärgade och harmonisera med kroppsfärgen. Kroppsfärgen skall vara ljusare än pointsfärgen. Mjuka skiftningar av färg är tillåtet på kropp/mage. Nosspegel och trampdynor i överensstämmelse med pointsfärgen.

Mitted RAG n/a/b/c 04:
Points (utom tassar och haka)och kroppsfärg som hos colourpoint. Vita handskar på frambenen. Bakbenen skall vara helt vita men inte längre upp än till övre hasen. En vit strimma skall börja vid bröstet och gå bakåt mellan frambenen och till undersidan av svansen. Hakan skall vara vit. En vit bläs på nosen kan förekomma.

Bicolour RAG n/a/b/c 03:
Points ( öron, mask och svans) skall vara väl avgränsade. I masken skall det vara en vit yta format som ett omvänt V. Buken skall vara vit utan fläckar. Vita ben är önskvärda. Kroppsfärgen en nyans ljusare än pointsfärgen. Vita fläckar på ryggen är tillåtna. Nosspegel och trampdynor är rosa.

Röd:
RAG d points, för övrigt samma mönster som ovan.

Creme:
RAG e points, för övrigt samma mönster som ovan.

Tabby/Lynx:
Tabbyn ser ut som de övriga ragdoll-katterna med den skillnaden att den har randmönster ovanpå det vanliga mönstret. Den kan alltså vara mitted, colorpoint eller bicolor och ha samma färger som övriga varianter dvs brun, blå, Choklad och lila. Förutom ränderna har den vita eyeliner runt ögonen, morrhårskuddarna är till största delen vita och nosspegeln är rosa till tegelröd. Den har inga points på öronen.

Sköldpadd:
Som övriga mönster men kroppsfärgen kan vara fläckad av röd och/eller cremé på äldre katter. Pointsen som på de andra varianterna men kan fläckas i röd och/eller cremé på äldre katter. Ögonfägen är blå. Nosspegel och trampdynor i överensstämmelse med kattens färg men kan fläckas i korall eller rosabeige.

Torbie: Sköldpadda+lynx